FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Wed, Mar 1st, 2017

EuroNCAP face noi ”victime”: Fiat 500 primeste doar trei stele

EuroNCAP a publicat ultimele sale rezultate. Au fost testate șase mașini, trei SUV-uri și trei mașini de clasă mică. Toyota C-HR a primit cel mai mare scor pentru protecția pasagerilor adulți.

După ce am văzut că Ford Mustang a eșuat lamentabil în cadrul primelor teste EuroNCAP din 2017, a venit rândul altor modele europene să fie lovite de pereții organizației de siguranță.

Noua sesiune de teste a implicat modelele Land Rover Discovery, Audi Q5, Toyota C-HR, Citroen C3, Fiat 500 și Ford Ka+.

O combinație a celor mai populare categorii de pe Bătrânul continent: cel al SUV-urilor, cu un avânt deosebit în ultimii ani, și cel al mașinilor mici de oraș.

Fiat 500

Actuala generație Fiat 500 a adunat deja o carieră impresionantă. Are 10 ani de activitate pe piața mondială și a fost recent revizuit pentru a păstra un aer proaspăt. Totuși, cu o mașină lansată în urmă cu 10 ani nu poți avea pretenții de cinci stele. Așa că 500 a primit doar trei. Justificat, în contextul unor teste din ce în ce mai stricte.

Problemele au început de la lipsa centurilor spate cu pretensionare. Au continuat apoi cu impactul frontal, în care Fiat 500 a oferit o protecție slabă șoferului și pasagerului. De asemenea, mașina nu beneficiază de o frânare automată de urgență.

”Fiat 500 este o mașină veche, iar micile îmbunătățiri făcute de italieni cu ocazia faceliftului nu pot ascunde asta. Clienții ar face bine să aștepte noua generație”, a declarat secretarul general EuroNCAP.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved