FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Thu, Jun 11th, 2020

Fa cunostinta cu noul FIAT 500 electric, in versiunea hatchback

  • 118 cai putere
  • 0-50 km/h in 3.1 secunde
  • Autonomie de pana la 320 kilometri, WLTP

Constructorul italian de automobile a lansat oficial versiunea hatchback a modelului 500 electric. Citadina cu zero emisii are 118 cai putere si o autonomie maxima de pana la 320 de kilometri, conform standardului WLTP.

Fiat 500 ramane un fashion icon printre masini. Modelul italian poate fi comandat si intr-o versiune cu zero emisii iar la cateva luni de la lansarea noului 500 Cabrio electric, Fiat a publicat acum primele imagini cu versiunea hatchback a aceluiasi model.

Din punct de vedere tehnic nu avem nicio noutate. La fel ca si 500 Cabrio, 500 hatchback este echipat cu un motor electric de 87 kW, sau echivalentul a 118 cai putere. Nu pare mult dar este suficient pentru a atinge 50 de km/h in doar 3.1 secunde si 100 de km/h in 9 secunde cu plecare de pe loc.

Viteza maxima este de 150 km/h. Bateria are o capacitate de 42 kWh iar autonomia maxima este de pana la 320 de kilometri, conform standardului WLTP.

Incarcarea acumulatorului de la 10% la 80% se face in 35 de minute, la o priza rapida (pana la 85 kW), iar in 5 minute se incarca suficient pentru a parcurge 50 de kilometri. Desigur, bateria poate fi incarcata si la prize cu puteri de 11 kW si 7.4 kW sau de uz casnic, dar timpul de incarcare va fi mult mai mare.

Cel de la volan are la dispozitie trei moduri de rulare: Normal deblocheaza toata puterea si masina se comporta exact ca si una cu motor conventional, Range activeaza functia “one-pedal-drive” numai buna pentru oras iar Sherpa sacrifica performantele pentru o autonomie maxima.

Atunci cand este activat acesta din urma, viteza maxima scade la 80 km/h, raspunusul acceleratiei se modifica iar aerul conditionat si scaunele incalzite nu sunt disponibile.

Noul Fiat 500 electric, hatchback, poate fi comandat deja in editia de lansare La Prima. Aceasta costa 34.900 de euro in Italia si vine cu faruri cu LED, jante de 17 inch, tapiterie din piele, instrumentar digital de 7 inch, display central de 10.25 inch, camera pentru marsarier si sistemele Automatic Braking, Blind-Spot Monitoring, Lane-Keep Assist si Adaptive Cruise Control.

Pentru acesti bani primesti si un Wallbox gratuit.

sursa www.4tuning.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved