FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Wed, Sep 30th, 2015

Fiat 124 Spider: primele imagini-spion cu viitorul frate italian al lui Mazda MX-5

Acesta este Fiat 124 Spider, modelul pe care Fiat îl va scoate pe piață în 2016 pentru a mulțumi fanii care doresc o mașină sport cabrio cu performanțe decente și cu un comportament rutier excelent.

În timp ce Fiat preferă să-și dezvolte gama de modele de oraș pe spatele lui 500, construind modele diferite într-o nouă familie Cinquecento, constructorul italian încearcă să-și dezvolte linia de modele cu apariții care mai de care mai spectaculoase. Iar dacă alți producători merg spre zonele populare ale pieței, mizând pe sedanuri și break-uri, următoarea apariție din gama italienilor va fi una mai degrabă exotică decât una de volum: roadsterul Fiat 124 Spider.

Pentru construcția modelului care a fost surprins în aceste zile în câteva imagin-spion, Fiat a apelat la know-how-ul japonezilor de la Mazda, care au împrumutat în premieră absolută platforma de producție a celui mai popular astfel de model: MX-5. Iar similaritățile dintre cele două modele sunt evident mai ales la nivelul detaliilor: parbrizul, acoperișul din pânză și interiorul sunt preluate direct de la MX-5, singurele modificări vizuale fiind la nivel estetic. 

Până la apariția primelor fotografii oficiale cu noul Fiat 124 Spider, notăm că numele a mai fost folosit cu succes de marca italiană în anii ’60-’70, noul model urmând să preia peste timp chiar și arhitectura cu propulsie (tracțiune spate) a trenului de rulare.

Interesant este însă că Fiat și Mazda nu vor împărți aceleași motoare. Dacă Mazda mizează pe un 1.5 și pe un 2.0 benzină, ambele aspirate, Fiat va monta pe 124 Spider un motor 1.4 Multiair Turbo. Nu se cunosc încă datele tehnice și detaliile de acest tip ale viitorului model, însă știm că motorul va fi montat longitudinal pentru prima dată de la lansarea sa pe piață. Vestea bună este că varianta Fiat a roadster-ului compact va primi ulterior și o versiune Abarth care ar putea duce puterea dezvoltată de modelul japonezo-italian către 200 de cai. Totul în condițiile în care greutatea lui 124 Spider se va situa în jurul bornei de o tonă.

via Motoriwww.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved