Thu, Mar 23rd, 2017

Fiat 500 va primi o versiune hibridă: “Singurul lucru cert este că motoarele diesel pentru modele mici sunt moarte”

Viitoarea generație Fiat 500 va avea inclusiv propulsie hibridă, întrucât constructorul italian a ajuns la concluzia că motoarele diesel pentru modele din segmentele mici sunt “moarte”.

Constructorii auto au păreri diametral opuse când vine vorba despre viitorul motoarelor diesel, iar cei de la Fiat-Chrysler se alătură acum celor care anticipează că acest tip de propulsie va înceta să mai existe pe modelele de mici dimensiuni.

În acest sens, Fiat va introduce un sistem de propulsie micro-hibrid pe viitoarea generație a lui 500, care ar putea apărea undeva în 2019.

“Va trebui să ne jucăm cu o varietate de soluții. Puține lucruri sunt certe în piața auto, cu excepția faptului că motoarele diesel mici sunt moarte, așa că vom experienta”, a declarat Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat-Chrysler.

Totuși, acesta afirmă că este mult prea devreme pentru ca modelele de mici dimensiuni, așa cum este și Fiat 500, să primească sisteme plug-in hybrid, întrucât costurile mașinilor ar crește prea mult.

“Cred că hibrizii sunt inevitabili. Cu toții mergem în direcția potrivită Nu este vorba despre tehnologie, ci despre costuri și dacă clienții vor plăti. Încă facem multe mașini mici precum Fiat Panda și 500. Ar fi sinucidere să punem hibrizi plug-in aceste segmente. Trebuie să găsim alte soluții, și de aceea cred ca îmbrățișarea micro-hibrizilor este o cale mai realistă”, a adăugat el.

Via Auto Expresswww.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved