FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Mon, Apr 1st, 2019

Fiat-Chrysler nu stârnește atracția rivalilor: Volkswagen și Nissan susțin că nu sunt interesate de fuziuni cu constructorul italo-american

Volkswagen și Nissan susțin că nu sunt interesate de o posibilă fuziune cu Alianța Fiat-Chrysler, care caută un partener pentru a-și consolida poziția pe piețele din Europa și America de Nord.

Oficialii Fiat-Chrysler au anunțat recent că sunt interesați de orice parteneriate, alianțe sau chiar fuziuni pentru a reduce costurile de operare și a-și consolida poziția pe piețele din Europa și America de Nord.

Alianța a fost abordată inițial de Grupul PSA Peugeot-Citroen, care era interesat în special de posibilitatea de extindere pe piața nord-americană, însă în cele din urmă fuziunea a fost respinsă de Fiat-Chrysler.

Între timp, rivalii de la Volkswagen și Nissan susțin că nu sunt interesate de parteneriate sau fuziuni cu alianța italo-americană.

Astfel, Volkswagen a anunțat că nu este interesat de brandurile premium Alfa Romeo și Maserati deținute de Alianța Fiat-Chrysler, sub pretextul că “Grupul Volkswagen deține deja branduri de lux”, potrivit CEO-ului Herbert Diess, care se referă la branduri precum Audi, Porsche sau Lamborghini.

Între timp, Hiroto Saikawa, CEO-ul Nissan, a anunțat că “nu știe nimic” despre intenția partenerilor de la Renault de a lansa o ofertă de preluare a Alianței Fiat-Chrysler.

De altfel, statul francez, cel mai mare acționar Renault, a anunțat că prioritatea este Alianța Renault-Nissan. “Priotatea absolută pentru statul francez este Alianța Renault-Nissan”, afirmă un purtător de cuvânt al guvernului francez.

Publicația Financial Times a relatat în această săptămână că Renault intenționează să fuzioneze cu Nissan în următoarele 12 luni și să lanseze o ofertă de preluare a Alianței Fiat-Chrysler.

Via Automotive News 1, 2 www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved