FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Fri, Dec 7th, 2018

Fiat-Chrysler va concedia “temporar” peste 3.000 de angajați în Italia: grupul pregătește uzina Mirafiori pentru producția de mașini electrice

Grupul Fiat-Chrysler va concedia mai mult de jumătate din angajații săi de la uzina Mirafiori din Torino, într-un proces de restructurare a fabricii care se pregătește să producă în curând mașini electrice. Potrivit FCA, cei 3.245 de angajați vor fi “disponibilizați temporar” până când fabrica va fi din nou gata de lucru.

Grupul Fiat-Chrysler este așteptat să producă mai multe mașini noi în Italia, printre care modele de la Jeep, Alfa Romeo și Maserati, potrivit unor surse din cadrul companiei, care au spus recent că FCA vrea să sporească eficiența uzinelor și implicit profiturile sale din Europa.

Planul FCA include și restructurarea uzinei Mirafiori din Torino care ar urma să rămână fără jumătate din angajați în perioada următoare. Mai exact, 3.245 de angajați vor fi “disponibilizați temporar” până când uzina va fi gata să producă mașini electrice.

În prezent, fabrica produce modelul Maserati Levante, ale cărui vânzări sunt în scădere în ultima vreme. Din 2020, aici ar urma să fie produsă versiunea electrică a lui Fiat 500.

În primă fază, un număr de 2.445 de angajați vor fi concediați începând cu data de 1 ianuarie 2019, iar alți 800 de oameni îi vor urma până pe 4 martie. “Concedierile temporare” vor dura până la sfârșitul anului 2019. În acest timp, angajații vor beneficia de training pentru noile tehnologii ale mașinilor electrice și hibride.

Via Automotive News www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved