FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Mon, May 25th, 2020

Fiat oferă detalii despre versiunea de serie a conceptului electric Centoventi: va prelua numele Panda și va avea un preț “incredibil” de mic

Fiat a confirmat că versiunea de serie a conceptului electric Centoventi se va numi Panda, va avea un preț “incredibil” de mic și va apărea în 2022, însă ar putea beneficia de o versiune pe benzină cu tehnologie de la Grupul PSA.

Fiat a anunțat la începutul lunii martie că pregătește o versiune de serie pentru conceptul electric Centoventi, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2019.

La vremea respectivă, versiunea de serie era văzută ca un înlocuitor pentru modelul de oraș Panda cu un nou nume, însă între timp planurile italienilor s-au schimbat. Astfel, versiunea de serie va fi comercializată sub brandul Panda și va avea un preț redus prin prisma unui pachet de dotări minimalist.

“Va exista un viitor pentru Panda în privința numelui, pentru că asta face Fiat unic. Nu există Fiat dacă nu ai Panda și 500. Voi introduce versiunea de bază cu un preț incredibil”, a declarat Olivier Francois, directorul de marketing al Fiat, pentru publicația Auto Express.

Cel mai probabil, versiunea de serie va prelua dotările tehnice de la noul Fiat 500 electric, care utilizează un motor electric de 120 de cai putere și o baterie de 42 kWh cu autonomie de 320 de kilometri. Pe de altă parte, pentru a putea scădea prețul de bază, noul Panda bazat pe Centoventi ar putea avea și o versiune pe benzină.

“Ideea este să avem un model electric la prețul unei mașini cu motor cu combustie. Dacă nu putem face asta, probabil vom avea nevoie de un motor pe benzină, poate de un mild-hybrid, care să vină în completarea versiunii electrice”, a adăugat Francois.

O astfel de versiune cu motor termic va fi împrumutată cel mai probabil de la Grupul PSA, în cazul în care fuziunea va fi finalizată cu succes.

“Panda este unul dintre modelele pe care vreau să le împart (n.r – cu Grupul PSA). Centoventi a fost inspirat în primul rând de Citroen C4 Cactus, și asta cu mult timp înainte de discuțiile cu PSA”, a adăugat Francois.

Via Auto Express www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved