FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Fri, Dec 7th, 2018

Fiat Panda, masina care se vinde in 2018 cu ZERO stele de siguranta la pachet

Zi neagra pentru grupul Chrysler-Fiat, in urma testelor facute de Euro NCAP. Jeep Wrangler a luat o singura stea la testele de siguranta dupa noile norme, iar mezinul Fiat Panda s-a descurcat atat de prost, incat a luat… ZERO stele.

Fiat Panda a obtinut numai 45% punctaj la protectia pasagerilor adulti. Indiferent ca vorbim de un impact frontal, lateral sau din spate, chiar si cu un stalp ce simuleaza un copac lovit lateral, protectia pasagerilor a fost slaba, mai ales in zona superioara a corpului. Dar Fiat Panda a obtinut punctaj dezastruos la testele de protectie a copiilor. Aici a luat un record negativ de numai 16%, obtinut in urma diferitelor teste cu mai multe manechine de test care inlocuiau copii de diverse varste. Indiferent ca stateau pe scaun special de copil sau pe bancheta, protectia era extrem de slaba. Cu alte cuvinte, daca ai copiii, nu iti cumperi vreodata un Fiat Panda.

Protectia pietonilor a fost cea mai buna, cu un scor de 47%, insa la capitolul sisteme de siguranta auxiliare, Panda este foarte cheala si a obtinut doar 7%. Pentru ca masina are un reminder de centura pentru toate scaunele, dar numai scaunele fata au respectat cerintele Euro NCAP. In rest, nu exista alte sisteme de siguranta care sa obtina puncte in teste.

Este regretabil ca un producator asa de mare ca Fiat nu poate tine pasul cu noile cerinte in materie de siguranta si ca vinde in 2018 masini cu 0 stele de siguranta. Poate ca e doar o chestiune de timp pana cand acest model va fi scos din productie si inlocuit cu unul modern, care sa respecte legislatia in vigoare si sa obtina totusi ceva stele la testul viitor.

sursa www.4tuning.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved