FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Sat, Mar 10th, 2018

Fiat sugerează că va elimina Tipo din gama de modele pentru Europa: “Vom continua să dezvoltăm doar Panda și familia 500”

Sergio Marchionne anunță o restructurare pentru Fiat în Europa prin care va continua să dezvolte doar Panda și familia de modele 500, întrucât nu va mai investi în Tipo din cauza concurentei puternice.

Brandul Fiat va trece în perioada următoare printr-un proces de restructurare a gamei de modele, pe baza vânzărilor înregistrate în Europa și a concurenței din partea rivalilor.

CEO-ul Sergio Marchionne a fost tranșant în această privință și a declarat la Salonul Auto de la Geneva că italienii vor continua să dezvolte doar Panda și familia de modele 500. Prin urmare, este posibil ca modelul compact Tipo să nu primească un facelift sau o generație nouă.

“Nu omor Fiat, cred că are perspective fenomenale în America de Sud. Dar în Europa are un rol mai puțin relevant pentru că ne vom concentra pe familia 500 și Panda. Acestea vor fi modelele pe care vom continua să le dezvoltăm. Sunt mai puțin amorezat de segmentul din care face parte Tipo din cauza concurenței de care avem parte. Nu trebuie să investim sume mari de bani într-un segment suprapopulat”, afirmă el.

Marchionne susține că, prin aceste măsuri, Grupul Fiat-Chrysler va continua să adopte măsuri similare cu cele din trecut, prin care prezența brandului Lancia a fost puternic redusă în Europa în favoarea unor branduri premium precum Alfa Romeo și Maserati.

“Înțeleg că Fiat înseamnă foarte mult, dar relevanța sa în piață este greșită. Trebuie să facem loc pentru branduri mai puternice pentru a proteja vânzările. A trebuit să restricționăm operațiunile Lancia. Alfa și Maserati reprezintă calea preferată pentru a ne dezvolta în Europa, pentru că profiturile generate sunt atractive”, a adăugat el.

Una dintre explicațiile declinului Fiat este creșterea interesului cumpărătorilor pentru SUV-uri, iar Marchionne consideră că nu are sens ca marca italiană să se concentreze pe un segment în care există și un alt brand al Grupului care obțină vânzări semnificative, și anume Jeep.

Via Auto Express www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved