FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Wed, Oct 26th, 2016

Fiat Tipo dezamăgeşte la EuroNCAP: 3 stele în varianta standard a testului. Sistemul de frânare automată nu funcţionează în oraş

Fiat Tipo a obţinut doar 3 stele în testul standard de siguranţă EuroNCAP, iar sistemul de frânare automată de urgenţă nu a reuşit să evite niciun impact la viteze mai mici de 20 km/h.

Fiat Tipo este unul dintre modelele cu care constructorul italian speră să-şi revitalizeze vânzările în segmentul compact, însă acesta a dezamăgit în testele de siguranţă realizate de EuroNCAP.

Organizaţia europeană i-a acordat doar 3 stele lui Tipo în cadrul testului standard şi a remarcat o serie de probleme, în special în cadrul unui accident frontal: pieptul beneficiază de protecţie marginală atât în cazul şoferului, cât şi al pasagerului din dreapta, în timp ce capul are de asemenea o protecţie modestă din cauza decelerării bruşte.

Totuşi, dacă în cazul adulţilor a obţinut un rating de 82%, protecţia pentru copii este semnificativ mai slabă (60%), în special la nivelul pieptului şi gâtului. De asemenea, nici pietonii nu benefiaza de o siguranţă cu mult mai mare (62%), în special la nivelul capului.

În plus, Fiat Tipo a fost evaluat şi în cadrul unui test care ia în calcul echipamentele de siguranţă disponibile pe maşinile testate fie ca opţionale (cum este cazul lui Tipo), fie doar pe anumite pieţe europene. Cu acest pachet, ratingul testului care cuantifică eficiența sistemelor active de siguranță a crescut de la 25% la 57%, astfel că Tipo a obţinut per total patru stele.

Organizaţia şi-a concentrat testul  pe sistemul de frânare automată de urgenţă, care a furnizat rezultate bune doar pe autostradă. În schimb, în oraşe, modelul nu a reuşit să evite impacturile la viteze mai mici de 20 km/h, astfel că sistemul nu a primit niciun punct la acest capitol.

Via EuroNCAP, www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved