FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Tue, Sep 8th, 2015

Honda FCV Concept: 700 de kilometri autonomie maximă şi versiune de serie lansată în 2016

Photo & Video Sharing by SmugMug

Honda a prezentat conceptul FCV, care prefigurează un model de serie programat să fie lansat în 2016. Pentru moment, a fost confirmată doar versiunea destinată pieţei din Japonia. Conceptul alimentat cu hidrogen are o autonomie maximă de 700 de kilometri.

3 minute durează alimentarea cu hidrogen a rezervorului lui Honda FCV.

Honda a prezentat în Japonia conceptul FCV, un model alimentat cu hidrogen care anunţă o autonomie maximă de 700 de kilometri. Versiunea de producţie a acestui concept este programată să debuteze în martie 2016, spun reprezentanţii mărcii nipone. FCV Concept este succesorul lui FCX Clarity, primul model de producţie alimentat cu hidrogen oferit publicului larg. În comparaţie cu FCX Clarity, FCV are un sistem de pile de combustibil ale cărui dimensiuni au fost reduse cu 33%, dar asigură performanţe sporite cu aproape 60% faţă de unitatea folosită de FCX Clarity. Rezultatele îmbunătăţite se datorează densităţii mărite a celulelor, care furnizează 3.1 kW/litru. În plus, rezervorul de hidrogen al modelului are o capacitate suficient de mare încât să asigure o autonomie de 700 de kilometri.

Honda a dezvoltat un sistem de alimentare la înaltă presiune care permite reumplerea rezervorului de hidrogen în aproximativ trei minute, la fel ca la o maşină cu motor cu ardere internă. Conceptul FCV de la Honda poate să joace şi rolul de mini-centrală electrică folosind o unitate externă dezvoltată special de producătorul japonez. Această tehonologie le-ar putea furniza clienţilor curent electric pentru locuinţă obţinut din hidrogen prin intermediul sistemului de pile de combustibil al lui Honda FCV.

Cei de la Honda nu au specificat pe ce pieţe vor oferi versiunea de serie a modelului lor alimentat cu hidrogen, atunci când acesta va debuta în versiunea de serie. Takanobu Ito, CEO-ul Honda, a confirmat încă din toamna lui 2012 lansarea unui model alimentat cu hidrogen oferit în versiune de serie. Respectivul vehicul urma să aibă costuri de dezvoltare amortizate mai uşor datorită împărţirii acestora între mai multe centre de dezvoltare. Tot la acea vreme, Takanobu Ito anunţa că înlocuitorul lui FCX Clarity va fi vândut în Europa, Japonia şi Statele Unite ale Americii, deci şansele ca viitorul FCV de serie să fie vândut şi pe Bătrânul Continent sunt destul de mari, cu toate că nu există încă o reţea de alimentare a vehiculelor alimentate cu hidrogen. După cum au demonstrat americanii de la Tesla, dezvoltarea unei asemenea reţele este posibilă într-un timp foarte scurt, cât timp există clienţi în suficiente ţări.

sursa: www.automarket.ro, Honda

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved