FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Thu, Oct 29th, 2015

Honda vrea să revoluționeze lumea cu o mașină electrică pe hidrogen care merge 700 kilometri cu un plin

Honda a prezentat la Tokyo modelul Clarity Fuel Cell, o mașină electrică alimentată cu hidrogen care poate să parcurgă 700 de kilometri cu un plin, cu 200 în plus față de Toyota Mirai.

3 minute sunt necesare pentru o alimentare cu hidrogen a rezervorului lui Honda Clarity Fuel Cell.

Honda Clarity Fuel Cell este noul model electric alimentat cu hidrogen din oferta mărcii nipone. Constructorul a prezentat modelul nou în premieră mondială la Salonul Auto de la Tokyo și va demara vânzările în primăvara anului 2016. Inițial, constructorul nipon va comercializa modelul său alimentat cu hidrogen doar către persoanele juridice, urmând să demareze vânzările către persoane fizice după ce va evalua feedback-ul primit de la primii clienți. După această fază, constructorul va demara comercializarea și pe piețele din Statele Unite ale Americii și Europa, unde rivalii de la Toyota vând deja modelul Mirai, propunerea lor în segmentul mașinilor electrice alimentate cu hidrogen.

Honda Clarity Fuel Cell reprezintă o îmbunătățire majoră față de predecesorul său, având un sistem de pile cu hidrogen cu o densitate energetică mărită cu 60% și cu dimensiuni reduse cu 33%. Cei de la Honda spun că întregul sistem de pile cu hidrogen este la fel de compact ca o motorizare V6 de 3.5 litri, ceea ce a făcut posibilă amplasarea sa sub capota unei berline cu cinci locuri. Cea mai interesantă caracteristică a acestu model este autonomia generoasă, de 700 de kilometri. În comparație cu principalul său rival, Toyota Mirai, vorbim despre o diferență de 200 de kilometri în favoarea lui Clarity Fuel Cell.

Rezervorul de hidrogen al lui Honda Clarity Fuel Cell este presurizat la 70 Mpa și poate fi reumplut în doar trei minute, similar cu cel al unui automobil convențional. Motorul electric al acestui model livrează 174 CP, mai mult decât al generației precedente și comparabil cu nivelul de putere asigurat de o berlină de clasă medie echipată cu motor diesel de 2.0 litri. Honda oferă și un sistem numit Power Exporter 9000, care poate să transmită energia electrică produsă de sistemul de pile de combustibil al lui Clarity Fuel Cell în rețeaua publică de energie electrică, gândit pentru calamități naturale și alte evenimente de acest tip.

Via Honda, www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved