FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Wed, Oct 28th, 2015

Nissan IDS Concept: prototip electric autonom cu două tipuri de design interior

Nissan IDS Concept este un prototip electric autonom care oferă pasagerilor două tipuri de design interior, în funcţie de cine conduce: şoferul uman sau computerul de bord.

Trebuie să oferim şoferului mai multe opţiuni şi mai mult control. Carlos Ghosn, CEO NIssan

Salonul Auto de la Tokyo şi-a deschis porţile în această săptămână cu o avalanşă de concepte futuriste, iar unul dintre ele este Nissan IDS Concept, care reprezintă viziunea constructorului japonez pentru modul în care vor arăta maşinile în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat.

Cuvintele de ordine sunt, desigur, electric şi autonom, acestea fiind principalele atribute care caracterizează IDS Concept. Nissan a dus însă experienţa mai departe şi propune o inovaţie în termeni de design interior.

Un interior, două tipuri de design

În mod autonom, volanul se retrage în panoul de bord, un display de mari dimensiuni iese la suprafaţă, iar cele patru scaune virează uşor spre interior. În acest fel, interiorul se transformă într-un living-room care asigură conversaţii uşoare între pasageri şi posibilitatea de a se relaxa la un film pe display-ul generos, iar iluminarea este una scăzută.

60 kWh este capacitatea acumulatorului care propulsează Nissan IDS Concept

La selectarea modului de condus manual, volanul revine la pozitia normală, iar lumina se schimbă în albastru, întrucât această culoare contribuie la o concentrare mai bună. Inteligenţa artificială care însoţeşte acest mod ţine şoferul la curent cu ultimele informaţii din trafic şi cu programul personal, preluat direct de pe smartphone.

Pietonii, invitaţi să traverseze

Nissan a acordat o atenţie suplimentară inclusiv pentru pietoni şi biciclişti, care sunt atenţionaţi prin semnale roşii şi mesaje precum “După tine” despre intenţiile pe care le are pe şosea.

Conceptul este propulsat de un acumulator cu capacitatea de 60 kWh şi include opţiuni suplimentare precum parcare autonomă prin intermediul unui smartphone sau încărcare wireless.

Nissan anticipează că până în 2020 maşinile electrice vor ajunge la 10% din vânzările producătorului, în timp ce în combinaţie cu hibrizii plug-in procentul va urca până la 50%.

Via Nissan, www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved