FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Mon, Feb 6th, 2017

Pentru a-și dovedi fiabilitatea, Fiat Tipo a făcut înconjurul lumii în 113 zile

Fiat a vrut să le demonstreze tuturor că noul Tipo este o mașină fiabilă, motiv pentru care a trimis un sedan în jurul lumii. Acesta a revenit acasă după 113 zile.

Pentru a le demonstra europenilor, dar și clienților din toată lumea că au rezolvat problemele de fiabilitate cu care se confruntau în trecut, italienii de la Fiat au pus la cale un test extrem pentru actualul Tipo.

Sedanul compact a fost trimis în jurul lumii, fără vreo pregătire specială. Imediat după ce a ieșit de pe poarta uzinei din Tofas, Turcia, la volanul mașinii a urcat un jurnalist local, Okan Altan. Acesta a avut de parcurs 41.000 de kilometri, adică exact cât este circumferința maximă a Pământului. Întreaga distanță a fost acoperită însă și cu vaporul, acolo unde condițiile au impus-o.

Călătoria a durat 133 de zile și a presupus traversarea a 22 de țări și 122 de orașe. Aventura a început în data de 13 august și printre primele țări vizitate s-a numărat și România.

După ce a trecut prin Grecia, Bulgaria și România, Tipo a intrat în Rusia și a călătorit de-a lungul celebrei căi ferate trans-siberiene. Jurnalistul turc a condus vreme de 11 ore pe zi, timp de opt zile. Călătoria a continuat apoi prin Japonia și de acolo, cu vaporul până în Mexic.

De aici s-au mai scurs alte 40 de zile pe mare, între Mexic și Regatul Unit. Europa i-a așternut în față modelului italian 14 țări, printre care Olanda, Germania, Franța, Elveția, Austria sau Italia.

După cele 113 zile petrecute în jurul lumii, jurnalistul care s-a aflat la volanul lui Fiat Tipo a adunat un total de 400 de ore conduse.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved