FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Thu, May 5th, 2016

Premieră în industria auto: Fiat se aliază cu Google pentru dezvoltarea maşinilor autonome

Google şi Fiat vor dezvolta împreună un model special Chrysler Pacifica pentru testarea funcţiilor de condus autonom ale maşinilor pe drumurile publice din Statele Unite.

Începutul lunii mai marchează o premieră importantă pentru industria auto. Pentru prima oară în istorie, un constructor auto se aliază cu o companie de tehnologie care oferă în special servicii de internet cu scopul de a dezvolta împreună maşini autonome. Este vorba despre un parteneriat între constructorul italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şi Alphabet, compania-mamă a gigantului tehnologic Google.

Parteneriatul dintre cele două părţi prevede că echipele de ingineri ale celor de la Fiat şi Google vor lucra împreună la dezvoltarea şi testarea unui model special Chrysler Pacifica care să fie echipat cu tehnologii autonome. Astfel, minivanul lansat de Fiat în februarie va fi echipat cu senzori şi sisteme care îi vor permite să conducă în regim autonom.

După finalizarea dezvoltării, Google va cumpăra 100 de unităţi Chrysler Pacifica pe care le va testa mai întâi pe un circuit privat din California înainte de a le introduce pe drumurile publice din Statele Unite. Primele teste sunt aşteptate să aibă loc spre finalul acestui an.

Fiat anunţase anterior că nu intenţionează să dezvolte tehnologii autonome în mod indepedent, întrucât un parteneriat cu o companie de tehnologie reprezintă o soluţie mai eficientă. “Pentru FCA este o oportunitate să lucreze cu una dintre cele mai importante companii de tehnologie pentru a accelera ritmul inovaţiei în industria auto. Experienţa acumulată de cele două companii va fi fundamentală pentru furnizarea de soluţii tehnologice care în cele din urmă vor avea beneficii majore pentru clienţi”, spune Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat.

Anterior, Google a testat tehnologii autonome pe maşini Toyota, însă acestea au fost cumpărate direct de la dealeri fără ca producătorul japonez să fie implicat în dezvoltarea unor astfel de sisteme.

Via Fiat Chrysler Automobiles, sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved