FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Mon, May 30th, 2016

Test Drive Fiat Tipo – Întregirea familiei

Nu a durat mult şi Fiat a pus pe masă alte două declinări ale lui Tipo. A avut grijă să îşi treacă în portofoliu un premiu important cu versiunea sedan, şi acum atacă cu alte două noi caroserii: hatch-ul şi station wagon.

Deşi ar fi firesc să tind spre versiunea mai zveltă în cinci uşi, break-ul pare mai matur estetic. Ambele versiuni de caroserie sunt identice până la portiera spate. Fiat Tipo hatch are o lungime de 4.37 metri, o lăţime de 1.79 metri şi o înălţime de 1.50 metri. Versiunea Station Wagon este mai lungă cu 20 cm, şi un centimetru mai înaltă. Din punct de vedere practic, cei 20 de centimetri sunt diferenţa dintre un portbagaj de 440 litri şi unul de 550 litri. Chiar şi hayonul este identic la cele două noi versiuni de caroserie, un detaliu care spune mult despre cât de mult sunt eficientizate costurile în ziua de astăzi.

Dinamică

Sedanul oferă o ţinută de drum corectă, cu tuşe sportive, pentru o berlină ce se poziţionează între zona low cost şi cea a compactelor clasice.

Fiat Tipo 5Doors

Am condus doar versiunea echipată cu propulsor diesel 1.6 MultiJet de 120 CP. La nivelul şasiului nicio modificare, doar că italienii au umblat puţin la setările suspensiei. Oferă un plus de rafinament indiferent de suprafaţa de rulare. Puntea faţă este ceva mai încăpăţânată în a urma indicaţiile date de cel de la volan. Spatele maşinii este mult mai cuminte decât la sedan, ceea ce este o altă bilă albă. Iar cu propulsorul diesel de 120 CP şi 320 Nm, acest hatch de 1.370 kg are suficient temperament pentru a ridica puţin pulsul celui de la volan. Direcţia este precisă, dar parcă o idee cam mult asistată, prea mult artifcial….

CITEŞTE mai multe despre noile versiuni de caroserie Fiat Tipo şi află verdictul Viteze.ro

sursa: adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved