FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Sat, Oct 24th, 2015

Toyota Mirai va naște o familie întreagă de modele alimentate cu hidrogen

Toyota vrea să replice succesul lui Prius și în gama Mirai. Inginerul șef din spatele proiectului primei mașini de serie de la Toyota alimentată cu hidrogen estimează că vor trece 20 de ani până când se va întâmpla acest lucru.

Toyota Mirai ar putea fi următorul Prius în gama producătorului nipon, fiind planificată o întreagă familie de modele alimentate cu hidrogen. Potrivit englezilor de la Autocar, care au discutat cu Yoshikazu Tanaka, inginerul șef al proiectului Mirai, vor trece între 10 și 20 de ani până când mașinile alimentate cu hidrogen vor fi la fel de populare precum sunt hibrizii în momentul de față. Inginerul șef al proiectului care a adus prima mașină de serie mare alimentată cu hidrogen pe toate piețele importante pe care activează Toyota a refuzat să detalieze ce fel de caroserii ar putea prelua această soluție de propulsie, dar surse din cadrul mărcii nipone le-au declarat celor de la Autocar că sunt luate în considerare atât break-uri și monovolume, cât și SUV-uri.

Existența familiei de modele bazate pe Toyota Mirai depinde atât de succesul comercial al primului model de serie alimentat cu hidrogen disponibil publicului larg, cât și de evoluția acestui tip de sistem de propulsie. După cum explică Yoshikazu Tanaka, pilele de combustibil care transformă hidrogenul în energie electrică au reușit să-și mărească puterea cu aproape un sfert din 2008 până în prezent, în timp ce și-au redus masa la jumătate. Dacă acest progres va continua în același ritm, într-un deceniu am putea vedea semnificativ mai multe modele alimentate cu hidrogen. În orice caz, vânzările acestei categorii de vehicule nu pot să decoleze fără sprijinul guvernelor din toate țările în care sunt vândute, care trebuie să introducă bonificații în legislație pentru companiile care inaugurează stații de alimentare cu hidrogen și pentru cumpărătorii mașinilor care folosesc acest carburant.

O altă problemă pe care trebuie să o rezolve inginerii în viitorul apropiat pentru a asigura succesul și sustenabilitatea mașinilor alimentate cu hidrogen este cea a extragerii acestei substanțe într-un mod care să nu afecteze mediul. În prezent, stațiile de producție de hidrogen din Japonia, din statul american California, precum și cele din orașele Berlin și Londra funcționează folosind combustibili fosili. Necesitatea utilizării combustibililor fosili apare pentru că nu hidrogenul nu se găsește în formă pură în atmosferă și extragerea lui din apă necesită energie, la fel cum este și cazul transportului său până la stațiile de alimentare.

Via Autoblog | Autocar www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved