FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Tue, Nov 13th, 2018

Un acționar Fiat-Chrysler are propuneri radicale: Fiat să fuzioneze cu Grupul PSA, iar Alfa Romeo și Maserati să se desprindă de grup

Un acționar Fiat-Chrysler propune ca marca Fiat să fuzioneze cu Grupul PSA Peugeot-Citroen, Alfa Romeo și Maserati să fie desprinse de grup, iar mărcile americane să fuzioneze cu un alt constructor precum General Motors.

Compania financiară ADW Capital Management, unul dintre acționarii minoritari ai Alianței Fiat-Chrysler, a trimis o scrisoare consiliului de administrație în care are câteva propuneri radicale pentru a îmbunătăți situația financiară a Grupului.

Acționarul susține că cea mai bună decizie ar fi că Alianța Fiat-Chrysler să fie împărțită în mai multe “bucăți”, în funcție de performanțele brandurilor.

Astfel, acționarul propune ca brandul Fiat să se desprindă din Alianța și să fuzioneze cu un alt producător din Europa, exemplul oferit fiind Grupul PSA Peugeot-Citroen. Ulterior, mărcile Alfa Romeo și Maserati ar fi de asemenea desprinse de grup pentru a forma un constructor separat de modele premium.

Astfel, în Alianță ar urma să fie preponderent branduri americane, iar numele constructorului ar urma să fie schimbat în JeepRAM. În faza finală, ceea ce a mai rămas din Fiat-Chrysler ar urma să fuzioneze cu un alt constructor american, de exemplu General Motors, pentru a reduce costurile.

Toate aceste propuneri au la baza datele financiare ale companiei, potrivit cărora 97% din profitul operațional al companiei din al treilea trimestru a fost realizat pe piața nord-americană, datorită vânzărilor înregistrat de Jeep Wrangler și Ram 1500.

Oficialii Fiat nu au comentat propunerea acționarului minoritar.

Via Automotive News www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved