FIAT Panda - 0 stele în testul de impact

 

Aveți grijă de cei dragi

 
Wed, Sep 30th, 2015

Fiat Chrysler Automobiles: “Noi respectăm normele legale de emisii și n-am trișat niciodată”

Reprezentanții Fiat Chrysler Automobiles s-au delimitat de scandalul Dieselgate și au anunțat că vehiculele vândute de ei respectă toate normele legale pe piețele pe care sunt vândute.

Fiat Chrysler Automobiles, rivalul italo-american al Volkswagen Group, a emis un comunicat de presă prin care s-a delimitat de scandalul Dieselgate. Italienii de la FCA au declarat că ei nu au folosit niciodată vreun dispozitiv care să păcălească testele de emisii și că toate mașinile vândute de ei respectă normele de mediu din țările în care sunt vândute. Italienii s-au abținut să comenteze în detaliu situația rivalilor de la Volkswagen, explicând că nu sunt nici în postura să discute situațiile altor producători și că problema este încă dezbătută de autoritățile responsabile de aceasta. Astfel, cei de la FCA au preferat să-și delimiteze poziția oficială discutând doar despre produsele din propriul portofoliu.

Reprezentanții Fiat Chrysler Automobiles au recunoscut că există o diferență între emisiile de CO2 obținute pe bancul de testare și cele care ies pe eșapament în viața reală, iar compania italo-americană s-a angajat să sprijine Uniunea Europeană și autoritățile echivalente din alte state să găsească soluții de măsurare care să reflecte realitatea. În prezent, Uniunea Europeană pregătește o procedură de testare a mașinilor noi care să reflecte ciclul modern de conducere, prin care trec zilnic mașinile europenilor, prin care clienții vor putea să descopere cu ușurință care sunt mașinile care au cel mai mic consum real, nu doar pe bancul de probă.

În trecut, CEO-ul Alfa Romeo a criticat marca Audi pentru anunțarea unor date de emisii și consum de carburant pe care le-a descris ca fiind miraculoase, magice si extraterestre. Harald Wester, CEO-ul Alfa Romeo, adăuga la acea dată și o completare personală despre producătorii de automobile și emisiile acestora: “Trebuie să fie ceva mai serioşi în legătură cu aceste cifre pe termen lung”.

Via WCF | MSN| FCA 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved